Plakinstructie muurstickers aanbrengen

Voordat je muurstickers gaat aanbrengen moet je altijd eerst de ondergrond waar de muursticker op komt schoonmaken en ontvetten met een 3M ontvettingsdoekje. Je kunt dit doekje mee bestellen in onze webshop, net zoals de montagerakel, tape en een mesje. Je kunt eventueel ook de ondergrond met wasbenzine ontvetten. 

Komt de sticker op een muur? Neem deze dan alleen af met een droge doek, anders blijft de muur voorlopig vochtig en kan de muursticker niet hechten aan de muur. Indien de muur recent is geverfd met latex, wacht dan 3 weken voordat je de muur sticker gaat aanbrengen, dit i.v.m. vocht wat eerst moet verdampen. De muur voelt namelijk snel droog aan, maar er zit nog heel veel vocht onder de verflaag.

Is de ondergrond schoon? Leg dan de muursticker met de zichtzijde naar beneden op een tafel en spatel de papieren achterkant goed aan de muursticker, dit omdat de muur sticker opgerold in de verpakking heeft gezeten, hierdoor kan het zijn dat de muur sticker een beetje is losgekomen van de applicatietape.

 
  • Stap 1 Postioneer de muursticker op de juiste plek en plak aan beide zijden een stukje crepe tape, hierna een groot stuk in het midden.

 
 
 
  • ​Stap 2 - Trek de rechterkant van de muursticker naar de andere helft en plak deze met een stukje tape vast aan de muur, hierna trek je de achterkant van de muur sticker los. Doe dit langzaam en let goed op dat er geen stukjes muursticker op de achterkant blijven zitten.


 
 
  • Stap 3 - Doordat je net de linker bovenhoek hebt vast geplakt heb je nu 2 handen vrij om de papieren achterkant van de muur sticker los te snijden of te knippen en leg deze opzij.


 
 
  • Stap 4 - Pak allebei de uiteinden beet en sla de muursticker terug.


 
  • Stap 5 - Spatel de muursticker nu vast aan de ondergrond door met een rakel (rakel/spatel is mee te bestellen in onze webshop), of eventueel een ijskrabber vanuit het midden naar boven en beneden te spatelen. Doe dit met kracht, zodat de muur sticker goed aan de ondergrond gaat hechten.


 
 
  • Stap 6 - verwijder het middelste stuk tape van de muursticker en herhaal stap 2.


 
 
  • Stap 7 - Herhaal stap 4.


 
 
  • Stap 8 - Herhaal stap 5.


 
 
  • Stap 9 - Trek de applicatietape los van de muursticker. Zorg er voor dat je de applicatietape vlak langs de muur weg trekt zoals op de foto. Doe dit langzaam, zodat je goed kunt kijken of er geen stukjes muur sticker aan de applicatie vast blijven zitten.


 
 
  • Stap 10 - Als de muursticker op een ondergrond wordt geplakt met een lichte structuur of als de muursticker nog niet goed hecht aan de ondergrond, is het aan te raden met een (haar)fohn op de muursticker te richten en voorzichtig met je handpalm de muursticker aan te drukken.


 

| Meer