De sticker bestaat 50 jaar Stickers hebben een rijke geschiedenis. De muurstickers die je bij Stickerparadijs kunt bestellen behoren tot de laatste generaties stickersoorten, maar de sticker zelf heeft talloze generaties op de naam staan. Stickerparadijs zou er waarschijnlijk niet zijn als er niet vijftig jaar geleden een begin werd gemaakt aan deze indrukwekkende stickergeschiedenis. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de geschiedenis van stickers, en daarmee ook in de basis van muurstickers.

Geschiedenis van een eenvoudige sticker

In de jaren zestig van de vorige eeuw werden er voor het eerst stickers in productie genomen, die ook wel zelfklevers werden genoemd. De omschrijving van een sticker was in die tijd zeer eenvoudig. Men sprak over een stukje plastic of papier dat aan één kant plakt en aan de andere kant niet. Aan de kant die niet plakt is een afbeelding of tekst te vinden, waardoor de sticker zich onderscheidt van plakband. Aan het einde van de jaren zestig werden er meerdere soorten stickers geproduceerd, in verschillende groottes, vormen en met diverse opdrukken. In de jaren zeventig werd dit verder uitgebreid en vanaf de jaren tachtig begon men stickers te gebruiken als communicatiemiddel.

De functie van stickers

Stickers werden op de eerste plaats gebruikt om verduidelijking te bieden. Denk aan stickers die instructies geven aan een product. Daarnaast werden de stickers gebruikt om een merkje op producten aan te brengen die normaal gesproken niet visueel van een merknaam worden voorzien, zoals bijvoorbeeld bananen. Later kwamen er stickers met motto’s, spreuken, quotes en stickers waarop je zelf kon schrijven, welke bijvoorbeeld handig zijn voor op dichte voorraaddoosjes. Stickers worden gebruikt als decoratie op brieven en tekeningen, maar ook op telefoons, laptops en zelfs kleding. Dan vergeten we er nog eentje als het om decoratie gaat; de muursticker!

Decoratieve muurstickers

Door alle innovaties rondom stickers, en de steeds modernere technieken, konden stickers steeds groter, beter en mooier worden gemaakt. Zo ontstond uiteindelijk ook het idee om stickers groot en mooi genoeg te gaan maken dat deze op muren en deuren konden worden geplakt. De muursticker werd geboren. Bij Stickerparadijs kun je indrukwekkende muurstickers bestellen, en natuurlijk ook naamstickers en deurstickers, tegen een aantrekkelijke prijs. Wij werken met moderne technieken, waardoor je bij ons zelf kunt kiezen in welke kleur en welk formaat je de muursticker wilt ontvangen. Maatwerk hoort dan ook helemaal bij de moderne sticker! Wij kunnen de mooiste ontwerpen voor je maken in ons atelier in Zoetermeer. Bekijk ons online assortiment en bestel direct, of neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies. Wij staan graag voor je klaar.

    13-06-2015 09:38     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.